Pictures from Fresham

Här kommer några bilder från vår promenad runt Fresham pond (the big one). Och det här var innan det började regna..som det gjorde när vi hade gått ungefär halvvägs :P haha!

Titta på den här svanen. Jag tyckte den såg vacker ut först..Men sen kom den närmre och närmre och började göra hotfulla ljud.. På sista bilden här han han ställt sig upp. Då stoppade jag kameran i fickan och lade benen på ryggen och sprang iväg! Han tänkte äta ooppp mig!!!

svan vid fresham svan

Fick inte så  många vackra bilder tagna..Tyvärr har jag en crappy camrea.. Men fick några som inte var suddiga faktiskt..så det var ju bra! Jag tycker det är kul att ta kort, man kan få till så många häftiga bilder =)

lerig väg vi gick på

Denna väg gick vi på.. Ja.. det funkade för hästarna att gå där..Men det var lite svårare för oss att ta oss fram i leran..

fresham pond

Fresham Pond..Ser ut som en död sjö..Ser lite läskigt ut faktiskt om jag ska vara ärlig..Men den var faktiskt fin! Men ju mörkare det blev, desto mer o-fin :P blev den. Tillslut kunde man ju nästan bara höra vattnet, i de delar där det var porlande .. Det hade varit lite mysigt med det porlande vattnet och regnet som öste ner, om jag inte hade varit så nedrans kissenödig :P haha! Så det hjälpte ju inte direkt ;)

Sam

Ja, här har vi mitt promenadsällskap för dagen. Idag var det inte hunden Holly som följde med på min expedition runt i Freshampondskogarna. Idag hade Sam vänligheten i att vilja följa med mig :) Och vi tog vandringen runt the Big pond, inte Little Pond, som jag och Holly alltid går runt. Så då fick jag se nya skogar. Som ju tyvärr var väldigt leriga..men ändå :P Men jag tror nog ändå att jag föredrar the little pond, för runt denna så var det alldeles för mycket upptrampade stigar, och lite för mycket trafik..det kändes inte riktigt som att man var ute i naturen på vissa ställen.. Så det blev ju lite som en upptäcksfärd som jag ville ha! Men vi var ju inte direkt vilse någongång. Måste ha varit för våra utmärkta lokalsinnen ;) hehe!

 

Igår efter promenaden i skogen fick jag skjuts ner till Sainsbury's för att hälsa på Carolin. Vi begav oss på jakt efter ett matställe.. Det här är ju som sagt England..så regnar gör det varje dag nu för tiden..så medan vi gick gatorna fram blev vi allt blötare och blötare. Och till varje ställe vi kom fick vi samma svar: Har ni bokat bord? Nehe, nej, då kan ni inte äta här.. Nehepp tänkte vi.. medan magarna knorrade mer och mer.. Vart ska vi då gå.. Nejmen varför inte äta på Marlborough head. Så sportsbaren blev det, med bamseburgaren och pommes! Mmmm, mumma! Och så lite grabbkärlek i Football! plus även lite X-factor, utan ljud.. :P haha!

 

Efter denna utsökta måltid begav vi oss skrattande (av någon anledning jag inte längre minns) till The Cobbett för lite biljardspelande! Tyvärr fanns det inga bord lediga, men vi köpte oss varsin dricka och begav oss upp ändå..för att vara först på plats så att säga, ifall någon fick  för sig att sluta sitt spelande.. Vilket det faktiskt var, så vi fick deras kö, och vita boll, OCH två pund i deposit! :O PLUS 50 p att spela för! Det bästa är alltid gratis ;) haha! Så spelade vi säkert 6 omgångar.. och jag vann 4 av dessa mot Carolin, gissa om hon var sur :P haha! Men vi var verkligen ganska mycket rubbish from time to time :P haha,! Men det var ju de tillfällena som var de bästa, eller hur Carolin ;)   Sen var det 3 grabbar som ville spela mot oss. Så då spelade vi några omgångar med dem! Nej, jag och Carolin var inte i samma lag :P haha! De var jätteroliga! Skämtade och fuskade och grejade! Det kändes som att vi hade känt dem jättelänge! Sen så följde vi med dem på efterfest (ja,mamma, ta det lugnt!) och så spelade vi piano, guitarr, spel, och sjöng! De sjöng högst! :P Och så spelade Carolin guitarr och vi båda sjöng svenska låtar! De tyckte att det lät fiint =) Fast de gillade inte att vi pratade svenska med varandra.. Men vaaad, man måste väl få prata lite svenska ibland utan att man är ruuude ;P Men vi hade verkligen jätteroligt! Så nu har vi fått nya biljardvänner att spela med! =)

 

Nej, nu måste jag gå.. Ska och se 2012! :O Hoppas den är lika bra som du sa Jessica ;)

 


I nattens mörka timmar

Inatt drömde jag en mardröm...
Inatt drömde jag att Gucci inte blev glad när jag kom hem.. Hon betedde sig som att hon var högre i rang än mig och att jag inte skulle hälsa på henne.. Jag blev så ledsen! Som jag saknar den lilla argbiggan! Hoppas verkligen att min dröm inte blir verklighet!!!!


älskling!

Saknar dig min gullegris! <3


Candymines!

This is what me and Sophie did yeasterday! It's Candymines for her Chrismas Fayre on saturday! I was told that we should do something christmasy, so we did these! Diana and David told me that these were the best they've ever seen in this house. And when I took these to the school today and saw the other ones..well,.. I'm not gonna say anything :P  It took me many hours to prepare everything..So when Sophie got home, we could just glue everything on!

candymines

Emelies = silly sausage ;) haha!

Oh well.. have to get back to something.. maybe/probably some ironing.. :p

But now, i'm hungry! Starving like a WOLF! What coould I eat? Donno... Longing for saturday, going out exploring Fresham pond, bringing my camera! =)


En mysig helg! =)

sill på oxford street poka,sill,mama,ludde London Eye och Dali
Big Ben
alla i london mamma och cecilia lockar på ekorrar buckingham palace utsikten framför Buckingham Palace


Denna helg har varit jättemysig! Tack Mamma, Cecilia, Pontus och Stefan! =)
Vi såg nog hela London i fredags! Vilken otroligt bra planering måste jag ju få säga ;) Fast mestadels till fots till flera personers olycka :p Men jag hade jätteroligt! Sen i lördags så drog jag med mig hela skånkarången till Farnham! Så visade jag dem staden, skogen, huset och familjen! =) Gick då självklart hela tiden ;) haha! Så nu vet ni hur jag har det här, hahaha! Och min engelska familj gillade min svenska familj! Det var jättekul! Och Sophie ritade en teckning till Cecilia som hon, den otacksamma systern glömde ta med sig..Men jag har den på mitt rum i säkert förvar!  Tack så mycket för att ni ville komma och hälsa på gullungar! Och mamma! Vet du vad! Vet du vad både David och Diana sa när jag kom hem efter att ha lämnat er på stationen! De sa att du var vacker! =D de undrade hur gammal du var och sa att du var riktigt riktigt snygg!

Och så avslutade jag helgen med en bio i Guildford med Sam :) Vi såg A Christmas Carol! Den nya med Jim Carrey..men den var inte såå jättebra,,hade högre förväntningar, men den var helt okej! Jag gillade den! =)

Och barnen, mina barn! Har de inte varit världens gulligaste ungar nu sen i lördags! Kramats och pussats båda två! Jätterara ! Jag blir så glad när de är så! Och Sophie blev glad idag när jag hämtade henne! det har hon blivit nu de senaste gångerna som jag har hämtat henne! Innan så blev hon alltid jättebesviken när det var jag hämtade henne.. I want mummy.. Men nu är hon lika glad när jag hämtar henne! =D Mej stolt i hjärtat!

Del av familj! och lite(mycket) hund..

Snart! Snart så kommer Mama, Sill, PoKa och Ludde hit! På torsdag kommer de och det ska bli SÅ roligt!
De kommer dock ganska tidigt..och jag kan inte sluta förän tidigast 15.20..Så förhoppningsvis kommer jag med 15.58 tåget till London..Så får vi träffas där någonstans! Jag har sagt åt dem att de ska ta sig till Oxford Street på egenhand och shoppa loss innan jag kommer! Det är ju pannkakslättt att ta sig runt med tube, right Jessica and Anette ;) =D Men det är luugnt! Ni är resvana och bra på engelska! Det löser sig =) Men jag tycker att Oxford Street låter som en bra idé till torsdagsnöje..då det blir mörkt så snabbt nu för tiden.. =/ Blir lite svårt att se alla sevärdigheter när det är mörkt..Fast London Eye är ju iofs upplyst..men inga kort blir det då..om man inte har en bra kamera vill säga.. MEN vad vi ska åka runt på fredag! Titta på ALLT! Tur att det  finns tube! Jag tänker inte gå igen! Har kollat upp nu hur långt vi egentligen gick jag och Maria..Det var cirka 5 mile..Dvs.. Runt 8 kilometer! I högklackat! GALET! xD

Idag har varit en effektiv dag tycker jag! Var så glad idag med Holly! Första promenaden gick vi och utforskade lite mer av Fresham little Pond..Och solen sken på oss, det var riktigt varmt! Då får man såna härliga känslor i kroppen =) Vår andra promenad spenderade vi på the Green! Hade ett träningspass på cirka 20 minuter.. Började med inlärning av "rutan" idag! Snodde såna där små koner, som vi brukar ha som "gå runt ruta" av Ben. Han använder dem ju ändå aldrig. Sen snodde(det låter så elakt) jag en sån här påse, som vi har som uppletandeväska, men som de hade som gummistövelväska (men inga gummistövlar i). Den lade jag konerna och boll och våra uppletandesaker i! Kände mig värsta effektiv! Hon är så rolig att träna med! Och jäklar i havet vad hon är duktig på sättande och läggande under gång! =D Tänk att jag lyckats lära den lilla muppan någonting! Det gick ganska bra med rutan. Hade ingen musmatta och vågade inte sno en bok att lägga i mitten, så försökte få henne att gå in dit ändå.. Hon har börjat tänka själv nu och gör stå sitt ligg, vilket är riktigt roligt! Men funkade inte att få henne in i rutan. Så lade bollen där 2 ggr.. tog bort den, hon sprang dit och jag klickade och kastade bollen...tog bort bollen helt några gånger i rad, men då fattade hon inte. Lade in godis, hon sprang dit och jag klickade.. Tog tillbaka bollen.. körde utan.. Slutade när hon sprang in superfint utan vare sig godis eller boll i mitten av rutan! Duktig hund!

Hon har även fått ganska bra kläm på inkallningarna! Förut så väntade hon bara på att jag skulle kasta bollen, (jag upptäckte att jag stannat kvar på samma steg lite för länge) men nu så springer hon i riktigt god fart när jag kallar in! =D Och uppletande är hon också superbra på! Hon kommer in riktigt fint med grejen och sätter sig bredvid mig i fotposition (nästan alltid). Men jag har ju inte utvecklat uppletandet riktigt..Kan inte få en 50x50 ruta..finns inte sådana skogar här i England, eller iaf inte här där jag bor..Vilket är synd.. =/ Finns inga spårmarker heller...

Jag har letat efter tävlingar som vi(jag och Holly) kan åka och titta på.. Ja Michaela, bara titta :P Men det verkar inte finnas nåt... Hittade dock en agilitytävling i London! :

Kennel club agility stakes finals, Olympia London 17-21 december

Greg Derret ska tävla den 19:e och jag vill Såååååå gärna åka och titta! Jag åker ju hem den 20:e.. Det skulle vara asahäftigt! Men jag hajjade inte riktigt hur det funkade med biljetterna och så.. För det verkade som att det var samtidigt och på samma ställe som London international horseshow... Men det var 2 föreställningar på lördagen..och jag vill ju se Greg Derret!! =O Men min vän Sam ska kolla upp det åt mig! Jättesnällt! =)

I morgon blir det en hektisk dag..Ben och Sophie i bilen till skolan, Holly promenad direkt efter, träning, kanske mera rutan.. Shopping arrives between 11-12. Stryka! Promenad med Holly vid 13 tillsammans med Simona och Henrietta och deras Molly och Monthy.. Hämta Sophie vid 15.05. Hämta Ben och Katie vid 16.30. Göra mat, förmodligen någon gång mellan det.. eller nåt... Duscha ungarna efter maten..Göra snacks.. Kanske lägga barnen om inte Diana har kommit hem.. Gå till William Cobbett (ja, självvalt :P).. Sooova.. Vilken dag :P

Och sen på torsdag kommer de! =)
På söndag är det 4 veckor kvar tills jag är hemma!

Tack och hej, leverpastej ^^

Svenska grejer!

Idag har jag ätit knäckebröd!! och skruvat ihop en IKEA möbel :O Eller, en del av den iaf.. En bänk till en bokhylla.. Sen har jag ätit en giffel ...det smakade kanelbulle..och påminde mig om picknick hemma! Blev sugen på att baka kanelbullar! Mamma! Ge mig vårt recept snälla ? =) My hostparents went to IKEA yesterday! =) David köpte Norrlands Guld och Spendrups :P Han sa att han älskade svensk öl, hehe :P
Vad töntig jag känner mig, men det kändes lite mer som hemma :P David tyckte jag skulle berätta att de är mycket snällare mot mig nu, för att de får mig att känna mig hemma ;)

Ikväll ska jag ta båten till the cobbett.. Ja, för det har nämligen regnat väldigt länge nu..så i svängen vid Vicarage Hill är det numera knädjupt vatten. Jag lovar, jag har provat! Vattnet gick nästan över kanterna på mina gummistövlar! Ja, jag och Holly var tvungna att prova hur djupt det var, om jag skulle kunna gå igenom där nu ikväll när jag ska in till stan..

Har inte så mycket att säga..Det regnar hela dagarna, så det är trist.. Sophie har varit bråkig med mig de senaste 2 dagarna..Inte så upplyftande heller. Men det är nog för att hon var så sjuk i början av veckan (hoppas jag). Och idag fick jag en käftsmäll av Ben! Han smällde till mig med handflatan rakt över min högra kind! Jäklar i havet vad chockad jag blev! Arg också för den delen! Unge!!! Vi lekte, typ brottades..Men så får man faktiskt inte göra..inte rent spel!.. Så ja... mina höjdpunkter har varit mina och Hollys promenader! Vi var vid Fresham Pond igår och idag. Har gått på upptäcksfärd på ställen vi inte varit på tidigare! Det är kul! Det känns som att man kommer gå vilse hela tiden, men det är så spännande att hitta nya stigar som man inte gått på innan! =) Sen hittar vi ju såkklart alltid tillbaka! =)

Nej, nu ska jag göra mig iordning för att gå ut i det härliga vädret.. Klacka om mina skor imorgon kanske?
Well! Sleep tight, don't let the bed bugs bite!

Sickness =(

Today, Sophie's been sick.. I woke up last night of noises in the bathroom.. So today, she was home from school, and she slept all day! Didn't hear a tiny thing from here all day.. Stackars barn.. Hon hostar hemskt..De var hos doktorn och fick medicin på kvällen! Hoppas att jag inte får hennes kräksjuka, det är det första som poppar upp i huvudet... Efter stackars Sophie såklart! Hoppas hon mår bättre imorgon!

I morse fick jag och Holly sällskap av en gul labrador som heter Molly, och hennes öööh, au pair Simona. Det var trevligt! Att slippa vandra runt själv i skogen, att ha nån att prata med. Och Holly tyckte det var asakul att ha nån att leka med i över en timma. De hade jätteroligt! Så roligt att jag var  tvungen att bära henne upp för trappan till badrummet när vi kom hem, eftersom hon stank från alla vatten/lerpölar hon legat och rullat sig i :P Men sen luktade hon gott! =)

Jag och Ben hade en fight i vardagsrummet en stund innan han skulle till Beevers..Ett tag höll han på att glömma bort sig och slängde sig nästan över sin syster som kommit ner och lagt sig i soffan.. Som tur var så kom han på sig precis innan och gav henne en kram istället =) Söt!

Här har vi ett par galningar!:

Ben and me

Nej, nu ska jag nog sova..Det har varit en ganska tråkig dag idag.. Har upptäckt att jag lever för de dagar då jag går ut och träffar alla vännerna.! Tur att onsdag är mitt i veckan ;) För när onsdagen väl varit, då är det snart helg igen :P Och snart är det den 19:e också!!! =D


Vad de är söta =) David kom uppspringades nyss och ville att jag skulle komma ner och se vad de hade gjort i vardagsrummet. De hade möblerat om och ville ha min åsikt =)

Pyjamasparty i Ash

Denna helg har varit jätterolig!! Vi började fredagkvällen med att skratta oss igenom hela Gostery Meadows (en park) på väg från The Cobbett till The Slug and Lettuce.. Eller ja.. det kanske inte är början, men det var där vi skrattade som mest :P Vi fick inte spela någe biljard på cobbett för alla var upptagna, spelade då en omgång fotbollsspel..vilket jag och Erika vann (dock kanske inte min förtjänst :P) sen gick vi till the slug istället.

Här är hela galna gänget som gick ut i fredags! Janina, Erika, Sam, Stina och Carolin =)

Janina, Erika, Sam, Stina och Carolin

När lördagen kom blev det lite filmtajm på youtube på morgonen när jag vaknade. Det blev The secret of Nimh och The hunchback of Notredame! Båda bra filmer! Ja, klart jag sjöng med i låtarna! Speciellt den som Esmeralda sjunger! Åh, och den i början som vi sjöng på kören =)
Fick många pikar från Carolin när jag tittade på Ringaren i Notredame att jag skulle skynda mig för hon ville gå och fika. Så tillslut, efter 2 timmar sen hon hörde av sig första gången, var jag klar och på väg in till stan.. When I arrive at Castle Street.. Do you think Carolin is ready?? NO, hon hänger tvätt!! :O Haha, jag kan inte annat än gilla den flickan :P

Mötte Stina i Parken efter vi ätit Buns with cheese and prawns, *mums! och druckit smoothie med söta mössor på! =D Så tog vi tåget till Ash!
Väl i Ash träffar vi på några småpojkar som tyckte de var jättecoola och skulle hålla på och mucka med oss..Hur gamla kan de ha varit ? 10? Det blev ganska obehagligt efter ett tag, de tog tag i Erika och slet i hennes halsduk.. Men vi tappade dem på vägen som tur var.. Vart tar samhället vägen egentligen? Helt sjukt!!

Vi släppte tankarna på pojkidioterna (efter en hetsig diskussion) och lagade riktigt god kycklingwook till vacker skönsång! Önskar verkligen att jag fattar hur man lägger upp filmer, vi filmade när vi lagade maten, det är askul! Sjöng bla.  soundtracket till Bert! Men den kommentar som hördes mest var "satan i gatan" tror den kom upp minst 4 ggr. haha! :P

stina,erika,carolin
Kvällen spenderades framför Tv:n med V för Vendetta, som var riktigt rolig och intressant att titta på med tanke på att den handlade om Guy Fawkes och the 5th of november!
Men sen mitt herrskap! Sen tittade vi på BERT! =D

Älskade ängel dududududu, du är saaann, älskade ängel, dududududu du är en maan! Du är stor och stark och snygg, hos dig så är jag trygg och du är min! Dududududu YEAH!

Behöver jag berätta att alla satt och sjöng till låtarna! =D Och citaten har haglat hela helgen, från "den lilla fula" till "vem pratar du med?" "Nej nu har det gått för långt!" "En sista önskan, en sista önskan nu, vänta, det är nu man ska säga nåt. Säg nåt bra, säg, säg nåt bra Bert! Jag kan inte komma på nån!!!" "Jag vill ha ett långt och lyckligt liv, jag vill leva tills jag dör!"   =D

SÅ bra! Tänk vilka bra barnprogram man gjorde förr i tiden! Nu finns det ingenting som är så bra som det vi såg när vi var små.. Vi har diskuterat julkalendrar i helgen, att det bara har gått utför..Tänk när det var Sunes jul, eller Mysteriet på Greveholm! Finns ju inget som kan slå dem! Och så Kenny Starfighter, haha.. Fattar inte att det fortfarande kan vara kul! Gillar att det gick när jag var liten, och nu så har Kenny Begins blivit lika stort, om inte större, och gjort hela Kennygrejen poppis igen! Jag gillar att hela swedish pub mafia diggar Kenny, och Harry, och Bert, och och och.. ja..:P Vi har haft kul denna helg helt enkelt! =D
Avslutade helgen med lite biljardspelande på the cobbett, ingen där alls typ, så det var lite ovanligt..

G'night Sweden! :)

Meaning?

Hittade denna skylt på min vandring i Harryskogen..Vad betyder detta månne??

I helgen hade jag askul i London med mina Englandvänner Carolin och Maria! Vi drog iväg, jag som pirat, Carolin som Hermione och Maria som EMO, till Londons partyställen, på lördagskvällen! Alla (ja nästan) var utklädda! Det var riktigt roligt! Men läskigt då de flesta kostymer var riktigt bra, speciellt de som var zombies, de vågade jag ju nästan inte gå i närheten av.. Orkar inte skriva så mycket nu, men vi hade iaf riktigt riktigt roligt! Dansade som galningar gjorde vi också, på ett minimalt dansgolv, men allt går, bara man vill ;) Däremot uppskattade jag inte att gå promenad med Maria i 2,5 timmar, i högklackat.. Vem i hela friden kom på den korkade idén ;P haha! Kan ha varit jag.. men det vet man aldrig.. :P

Today it was Spagetti Bolognese a la Emelie! :)
Well...time for bed! Sleep tight Sweden!

RSS 2.0