Snabba lägganden!

Helgen dårå

Igår hade jag gett mig den på att Gucci skulle återkalla sitt minne gällandes inkallning med ställande och läggande! Hon hade av någon anledning fått för sig att man lägger sig jääättelångsamt när matte säger ligg.. Hon hade även fått för sig att när man springer till rutan så ska man springa runt främre högra konen och sen gå in i mitten.. Ja, jo visst .. det är ju bra, men inte rätt.. Så vi begav oss iväg på en liten 2 timmars promenad med ryggsäck på nedpackad med 5 koner, leksaker, godis och apporter (måste ju träna lite sånt också).

När jag tyckte att vägen såg ut att se mindre livsfarlig än vanligt, utan drivor med snö och minimalt med is, så ställde jag upp konerna och skickade henne. Och så fortsatte vi på vår promenad. Hon var helt galet taggad hela promenaden och sprang ut på åkern och slängde sig ner som värsta vallhunden ;) Så jag tänkte hmm.. det här kan jag utnyttja! Så varje gång hon sprang iväg och slängde sig fort som tusan så klickade jag, slängde leksaken och skrek superduperglad! Och vet ni vad? Efter att ha gjort det några gånger så funkade det! Vi hade nästan kommit ner till sjön och när hon sprang iväg från mig så kallade jag in henne, skrek stanna och fick ett underbart ställande! Kallade in igen och ropade sedan Ligg! Och inte var det någon halvljummet läggande här inte, nej nej! Nu blev det "Tjong i ballongen" Aldrig sett ett så bra läggande! Åh vad glad jag blev! :D
Tänk, det funkar att vara envis :)
Rutan gick också bättre och bättre för var gång vi körde. Kanske jag skulle ta henne på promenad själv oftare, utan den där lilla Lyran... Vi får så mycket bättre kontakt då.. Annars busar hon ju bara med Lyra hela tiden. Nu ville hon verkligen träna med mig, och så glad hon var hela tiden. Det är som att hon är som en helt ny hund..
Hon har tappat nästan all päls och ser ut som en liten valp, min lilla 7:åring :P Det har mycket med att göra att hon beter sig som hon gör, helt klart! Men kanske gjorde den där operationen mer än vad vi trodde. Hur vet man hur länge de har gått med en påbörjan till livmodersinflammation? Det kan man nog inte veta.. Hon hade ju en förstorad livmoder och det förstod jag är inte bra, och därför rådde veterinären oss att ta bort den. Det var jobbigt i början när hon inte fick gå på annat än 5-10 minuters koppelpromenader.. Hon och jag sov en vecka (eller var det två) i vardagsrummet med tratten på. Men nu, nu börjar hennes fina mage få pälsen tillbaka! Och hela hunden bara lyser livsglädje!

Idag promenerade vi från Vansö till Stationen i Strängnäs. Det tog oss 1 timma och 24 minuter, tur att det var så soligt, varmt och skönt att klädseln endast blev linne och jacka efter ett tag :) Väl där tog vi bussen till Eskilstuna för att hälsa på Anette. Där fick Gucci prova på livet som lägenhetshund. Jag tycker hon tog det riktigt bra! Hon klarade även av gästerna som kom och morrade bara lite ;)
Idag blev det endast apportövningar och fjärrdirigering. Jag försöker lära henne det som jag har sett andra hundar kan, tänker mest på Petter, han är så cool med sina apporteringar! Jag vill att hon ska kunna hålla i apporten och verkligen Hålla! i den. Om jag tar tag i den så ska hon inte släppa. Drar jag i den så ska hon hålla i.. Vi är på bra väg, det går framåt och det är roligt! Än så länge håller hon kvar apporten om jag pillar på den och håller i den lite lätt, super bra! Förut bara släppte hon hela tiden så fort min hand närmade sig munnen. Nu har hon lärt sig lite vad jag vill duktig hund :)

Ja, vi har även tränat lite på slalom (inte så lätt då vårt slalom sitter fast i snön) och "gå runt". Det gick helt ok. Skulle vilja sätta ut slalomet så det är helt, just nu står det i tre delar.. Jag blev helt inspirerad av Veronica Bache och hennes film som jag hittade med slalomträning. SÅ vill vi också ha det, SÅ duktiga ska vi bli! :D

Tjo och tjing!

Hej, nu är vi här igen ;)

Okej.. Jag vet att det inte har hänt så mycket på senaste tiden.. Anledningen att jag gick in här över huvud taget var för att Cecilia sa att jag inte hade någon blogg längre.. Det var jag tvungen att ändra på :P

Idag bokade jag Rättvikstävlingen i Mars! Bara för det så bestämde jag mig för att lägga ut en bild från förra gången vi var där! Gucco och jag bodde då med Johanna, Malin, Tommy, Michaela, Isak, Räkan, Ronja, Eo, Peg och Pana :)
Det gick ju inte så där jättebra på tävlingen kanske.. Några sönderbrutna hinderpinnar som flög upp i taket.. Men jag skyller på att hon inte mådde så bra just då.. Men nu, när hon är steriliserad och så mår mycket bättre ska vi kanske kunna köra en tävling utan att hoppa rakt in i hindrena.. Hon tycker ju att det är så roligt! =) Och hon brukar ju faktiskt vara så duktig!
Någonting som gick väldigt bra var i alla fall att bo tillsammans med alla andra hundarna! Gucci var sååå duktig!  Så här såg det ut ett tag ;)

Gucci och Pana
Haha ja, det kunde ni aldrig tro va ;) Gucci och Pana kunde faktiskt tåla varandra :D Det gick superbra, de kunde gå förbi varandra, de kunde vara i samma hus, i samma rum. Det gick verkligen över förväntan. Haha, jag vet, det låter som att min hund är galen, jag lovar, det är hon inte. Men ni vet ju hur hon är.. Lite tveksam till andra hundar, speciellt de hundar som hoppar upp och ner som studsbollar. Men nu var de duktiga :D

Ja, så nu ska vi iväg igen, 19-20 mars! Funderar på om jag ska ta med mig Lyra också.. Men det måste jag nog diskutera med Tommy först kanske :p

Nu är bara frågan hur vi ska kunna träna till det här.. Det är ju fortfarande så fruktansvärt mycket snö ute.. Och halt och dant så det är ju förenat med ren livsfara att springa fort ute.. Sen har vi faktiskt anmält oss till en lydnadstävling också.. :S Tränar minst en gång i veckan "på riktigt" men det känns ju inte riktigt nog om jag får säga så.. Åh, jag vill så gärna ha det sista 1:a priset...Jaja, vi kan ju inte göra annat än vårat bästa...!

Tjo tjing, träningssugna lydnads/agilityekipage

RSS 2.0