Success

Wohoo!
Nu har vi tagit två SM pinnar, en i hopp och en i agility, och sen har vi även tagit ett CERT i agilityklassen! Vårt först cert!

Har man 3 cert så blir hunden champion! I detta fall agilitychampion, men kan även bli hoppchampion! Det var jätterolig och jag blev jätteglad! =D Duktig hund! =)


Fast vi hann inte vara med på prisutdelningen för vi skulle på teater i Roma! Titta på "Som ni vill ha det" med Andreas Nilsson i två av rollerna! Han var såklart bäst ;)

Vi hade det jättetrevligt på Gotland!Och det var faktiskt bra väder på midsommar hos oss. Blåste en del, men var helt okej! Vi var 11 människor och 4 hundar i en liten trädgård och ett litet hus med två småhus på tomten. Men det gick, och alla var sams hela tiden! ;P Ja, förutom Gucci, som morrade på Hector :P

Men vi hittade många monster på ön!Och dom verkade bo i det huset där jag Simon och hundarna bodde!
Och det där är inte den största!Jag vet, det låter kanske mesigt för den som inte var med, men det stod 4 pers där och vägrade röra den:P HAHA! Okej, jag erkänner, det låter lite roligt nu när jag tänker tillbaka på det, men läskigt var det! Och 2 dagar i rad till och med!

Vi hann även med att åka till Holmhällar! Vilket är mammas absolut bästa ställe på Gotland! Det är faktiskt riktigt fint där! Så där roade vi oss med att klättra på raukar och kasta stenar till hunden ut i vattnet :P Hon är verkligen helt galen i det, tokhund!


Så jag är nöjd med vår vecka på Gotland, fick ju till och med den varmaste tiden just då också!Fast jag gick tyvärr inte i havet mer än upp till lite över knäna ;P Haha, det var alldeles för kallt i vattnet för det :P
Men idag, i Mälaren! Då ni! Då badade jag minsann! Och det var riktigt riktigt skönt!  =)

Gotland

Nu bär det snart iväg! Om 6 timmar åker vi till Gotland! Ska upp och iväg klockan 05.00 imorgon bitti! Massa sol hoppas vi på och ett lyckosamt tävlingsväder! Bara jag gör som jag ska så borde det gå vägen!

Det gjorde det inte idag i Nykvarn, men det var helt och hållet mitt fel! Men jag vet var felet låg, vilket betyder att vi inte tänker göra om det! Provade Lyra också, men hon tyckte att hindrena var alldeles för höga och tittade på mig som om "Skojar du med mig?Ska jag hoppa dom där?Är du dum eller!" Haha! Så hon sprang under dem istället ;P Men hon tog slalomet duktigt, långhoppet och alla tunnlarna!Tyckte att det var bra gjort ändå av henne, jag ställde ju ganska höga krav på henne, trots att hon egentligen inte är färdig för sånt..

Så, nu så önskar jag en glad midsommar och soliga dagar! =D

England

Så var det bestämt!
Jag ska till England i höst! Det ska bli riktigt roligt! Är lite nervös och spänd över det hela faktiskt. Ska börja leta efter billiga flyg nu... Ska till Diana, David, Ben, Sophie och valpen (bordercollieblandningen) Holly! Stackars hund, jag kommer ju träna ihjäl henne när barnen är i skolan ;P haha! Men måste lära mig vad alla hundorden heter på engelska först! Vad bra, då har jag nåt att roa mig med i sommar, hehe.

Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk!Min kropp är tydligen inte van vid vissa rörelser som gjordes i helgen, och det berättar den för mig nu. Nej Madde, jag pratar om agilityträningen med alla olika övningar, vad trodde du att jag pratade om!? Haha :P Det var nog bra att det inte blev någon springtur idag, men måste springa snart igen, det är ju roligt(ibland).
Upptäckte idag när jag tränade Gucci och Lyra, att det var balanshindret som var boven i dramat!Böjer mig alldeles för långt ner för en ovan kropp.. :P  Det gick ganska bra idag men ska träna imorgon med, annars vågar jag nog inte starta Lyra på onsdag..

Nu måste jag nog börja tänka på vad jag ska ha med mig till Gotland! Åker ju på torsdag morgon...Ska vara borta över en vecka! Det ska bli roligt! Midsommarfirande i Nisseviken och sen en himla massa tävlande! Tisdag-Onsdag, Fredag-Lördag-Söndag! Debut i agility 3:an! Det ska bli roligt! =)

Agilitykurs

Ja, nu så! Nu har jag varit på agiliykurs för Eva Bertilsson! 12-14, fredag,lördag,söndag... I fredags var det bara teori på kvällen mellan 18-20.30, men jag tränade lite med Lyra innan, för Tommy satte griller i huvudet på mig och sa att jag skulle starta henne på Sörmlandskuppen i Nykvarn på onsdag... Och ja,..det kan jag väl..det skulle vara kul att se vad hon kan..iofs har jag inte tränat så där jättemycket med henne..men hon är jäkligt lättlärd, så hon lär sig fort! :)

Jag har lärt mig en del denna helgen som jag måste träna på! Måste verkligen ta tag i Guccis hoppteknik nu med tanke på att hon har så kass avståndsbedömning... Men om jag tränar på de övningar som Eva tog upp så borde det ju funka!
  • Olika avstånd mellan hindrena
  • Olika höjder på hindrena
  • Olika hinder, exempelvis oxer, trippelbarr, vanliga hinder, hinder med typ hinkar under(dvs helkonstiga hinder). Allt för att hon ska lära sig att de kan se annorlunda ut, men att hon ska kunna ta dem ändå, utan att hoppa av två meter innan.
Och hörnen borde inte vara så svårt att lära henne heller! Bara jag är konsekvent med hur jag visar. Om jag tar upp min andra hand (den som är längst ifrån hunden) så betyder det att jag vill att hon ska komma in och göra ett byte, (ett halvt framförbyte) en "threadle". Om jag bara fortsätter att hålla ut min hand (den närmast hunden) och inte upp den andra så vill jag helt enkelt att hon ska ta det hinder som är där ute.... De borde ju vara jäte enkelt att lära henne. Bara jag är konsekvent som sagt :P

Men det har varit roligt och lärorikt faktiskt! Jag insåg dock att mycket av det som togs upp redan används av mig och Gucci. Så vi hade redan många av de tankar och ideér som togs upp. Men man lär sig som sagt alltid nåt nytt, och det har jag gjort! Det var bra att vi fick repetera stegen till framförbytena och att jag fick bli påmind om att man ska göra framförbytet så nära nästa hinder som möjligt! Vi hade en riktigt snygg danslektion inne i klubbstugan ;P haha!

Det roliga med Gucci är att hon inte blir trött av att träna agility. Jag tror att hon precis som jag tycker att det mera är en "lekgren". Det är iaf så jag har uppfattat oss.. Det går så mycket fortare att köra en agilitybana än att gå ett pass med elitlydnaden eller högreprogrammet i brukset till exempel.. Därför tror jag att jag tycker att det är mycket svårare att lära henne momenten i lydnaden än i agilityn.. Kan ha att göra med att mamma är en lydnad och bruksmänniska, så det är jag uppvuxen med.. Men lärde mig även som kan hjälpa mig med lydnaden på denna agilitykurs. Jag tror att jag har alldeles för stora krav på mig och Gucci i lydnaden..Jag måste göra det lika roligt som vi tycker att agilityn än! Tänkte mest på rutan. Där måste jag bryta ner momentet och göra det plättlätt! Måste minnas hur jag gjorde när jag lärde in rutan och nästan börja om från början..Vill ju att hon ska ha lika mycket glädje och fart i lydnaden också! Får se hur jag ska lösa det..önskar någon kunde komma och berätta det för mig! :P

I fredags var jag hos Nettis och Hamlin en liten stund efter kursen..ungefär typ så länge så att jag iaf skulle orka upp dagen efter för att åka till kursen ;p Det var trevligt! Johan fyllde gammal (24) så han fick en liten present, sen pratade vi (;Nettis, Johan, Johan, Kim och jag) mest hela kvällen.. Igår var vi ute och sprang efter kursen, det var jobbigt, men riktigt skönt. Vi sprang i ca23 minuter tror jag, med massa backar på spåret! Jag är imponerad över att jag klarade det så bra som jag gjorde, var inte jobbigt att andas någon gång alls! Sprang ju i torsdags också,det gick även det ganska bra! så det kanske har börjat bli en varannan dag grej nu, det skulle ju vara bra, för då kanske jag får bra kondition till slut, haha ;P Får se om det blir något springande imorgon då. :)

*Hmm * Jag har upptäckt att när jag väl har börjat skriva får jag svårt att sluta..Haha, det kanske inte var en så bra grej att skaffa blogg ändå ;P

Saknad

Det känns så konstigt just nu...Jag vet inte rikigt vad det är...
Men det känns som att jag saknar någonting... Sitter precis och tittar på en video jag hittade, där Annika rider Pauli. :) .Det får mig att inse att jag saknar den där skolan, jag saknar att rida!Att få träna dressyr, att rida "på riktigt" , jag menar, att verkligen anstränga sig så att det verkligen känns så där bra som det kan göra efter ett bra pass. Känslan som jag kan få när jag och Gucci har gjort en rikigt bra träning, eller som tävlingen i Västerås när det gick sådär riktigt bra! Har iaf bokat in en heldag med häst den 18 juli! Då åker jag, Nettis, Jessie, Johanna och Linnea till Hårfagre! Det ska bli roligt! =)

Saknar Mysak också..Har inte varit där på väldigt länge nu känns det som..vi kanske kan åka dit snart och hälsa på!?
Han är så fin den hästen :)Sen finns det annat jag saknar också, men som det är lite svårare att få.. men det finns väl inget skadligt i att sakna någon/någonting..Det blir nog bra..

Idag ska vi iväg och springa. Det blir 3km-spåret på Tingstuhöjden idag...Hoppas vi börjar lite försiktigt, för jag tror inte att jag har sprungit någonting alls detta året :P Ja, om man får räkna in träningar och tävlingar med hunden så har jag ju det förstås ;) Vi får se hur det går helt enkelt! :)

vänta vänta...

Hmm...
Så nu sitter jag här och väntar...Det är såhär det går till när man söker jobb har jag hört..Man sitter och väntar på att jobben ska ringa upp en. :P Men jag vet att risken finns att dom glömmer bort en då..det fick jag uppleva allt för väl när vi skulle fixa deltagare till vår C-uppsats...Men jag kan ju inte göra annat än att vänta när hon faktiskt sa att hon skulle ringa upp om en kvart...Så om hon inte har ringt upp om en timma så är det nog ok för mig att ringa igen :P Det är någonting jag har lärt mig sen uppsatsen också..man ska aldrig ge sig förän man fått ett Ja, eller ett Nej!

Jaha,så blev det...man måste få känna sig tjatig minst en gång om dagen :p

Avslutning på agilitykursen ikväll..får se vad vi hittar på för roligt!

Klar?

Nej, nu borde vi vara klara med det här! Kandidatexamen i beteendevetenskap, det ni! Bara vi får det där betyget nån gång så jag kan få ta ut mitt examensbevis...Måste prata med nån på skolan också om jag ska ta ut den med p eller hp... typiskt att det ska vara så krångligt... Men i E-tuna var jag iaf idag och fixade ett β värde från -.15 till .019.. fattar inte varför vi hade gjort så fel... Heltokigt! Men det var tur att jag fick ändan ur vagnen och tog mig till skolan idag och fixade det! =)

Now what? Vad gör man nu?Måste till banken och ta bort internet bank,vill inte betala saker i onödan när man inte har så där jättemycket att ta av...Sen måste någonting drastiskt göras för att få in lite money money money ;) Nu är det verkligen dags!

Den mekaniska katten

Nu har jag läst ut den mekaniska katten, av Torey Hayden! Den var fakiskt rikigt bra! Jag brukar annars tycka att de böcker hon skrivit som är mer som berättelser och inte behandlar hennes riktiga liv, inte är lika bra. Men denna bok var riktigt gripande, precis som hennes böcker brukar vara! Jag ville knappt lämna den ifrån mig...

Jag fastnade för berättelserna om Torgon och livet i Skogen, om hela Lauras liv, med den hemska Fergus, usch! och stackars Connor med den mekaniska katten, och mannen under mattan...Stackars barn att leva med den vetskapen... Jag önskar att jag hade lika livlig fantasi som Laura och Morgana... Roligt att Lejonkungen var Luhr.

Jag rekommenderar starkt att läsa Torey Haydens böcker!Om man är intresserad av psykologi och världens grymheter, så lovar jag att man kommer gilla dom!

TKT

Jahaja..Då var det väl okej att ha dessa tröjor denna helgen då ;) Haha! Men det hade verkligen blivit lite pinsamt om vi inte hade vunnit ;P

Strängnäs BK

Strängnäs BK kom 1:a, Eskilstuna BK kom 2:a och Enköping BK kom 3:a.

Det var riktigt roligt att vara med på tävlingarna denna helg, en skojtävling var det vi behövde tror jag! Och idag hade tävlingsledaren vänt på ordningen av momenten, så det gjorde faktiskt att det blev riktigt kul! Man var tvungen att tänka efter lite för att komma på i vilken ordning de skulle komma då :P Gucci var riktigt duktig! och hoppet gick riktigt riktigt bra idag, det var skönt, att hon inte blev rädd av den otäcka smällen igår...

Cecilia och jag var på Cattes studentmottagning idag och träffade alla, Catte, Erik,A-M,Nettis,Johan och alla vänner och släktingar till Granströmsflickorna :) Det var trevligt! Grattis till studenten mina flickor!:)

Nu har jag suttit ett bra tag med kommentarerna från opponenterna igen...Det känns som att jag fått med allt, tror jag :P Tänkte skicka den till Elin nu så får vi se vad hon säger, så får hon lägga in Erics kommentarer också... Det borde gå vägen det här, känns det som (hoppas jag iaf)

=)

Vilken dag,vilken kväll!

Ja OJ ja!Vad jag var stolt över min lilla Sill igår! Stipendium på 1000 kr för (super)bra betyg,gott kamraskap och för att hon var en så bra representant för skolan! Mitt hjälta spricker av stolthet!! :)
Hon var lite ledsen där en stund, hon hittade inte sin familj bland alla människor..det är inte lätt..Men vi var där, ALLA vi! och du var så söt! Sen gick vi(jag,Simon,Jessica) med och skrek "S3G" i studenttåget upp till alla flaken. Mamma och morfar gick också med, men dom skrek inte och gick typ längst bak :P
Fast sen var det SVINKALLT att stå och titta på när dom åkte varv efter var efter var runt Strängnäs...men men..Ens syster tar bara studenten en gång ;)Och sen, på kvällen, vad kom inte Ludde med då om inte en röd CAB (Audi), nej, jag vet inte märket :P Och vem fick leka chaufför åt studentflickorna Cecilia och Anna-Maria, jo JAG =D

Det var as fränt! Först skjutsade vi hem Johanna och Adam. Sedan satt Nettis och jag fram medan Cecilia och Anna-Maria satt bak och såg överlyckliga ut!Vi tog ett varv nere på stan, med Magnus Ugglas 'Kung i baren' på högsta volym. Alla vände sig om, och jag lovar att dom blev gröna av avund ;p hehe!Ja, sen blev det lite vattendrickande eftersom jag även skulle köra min nya förälskelse* hem, dock själv, då sillen blev kvar i stan...Men jag hade roligt, det blev dansande och skrikande och en massa studenthattar! Det gjorde inget att jag kände mig lite gammal, det var så roligt att se alla så överlyckliga =) 3 blöta pussar fick man på kinden också..hmm* helskumt! :p

IDAG

Och idag blev det lagtävling i brukslydnad. Lagen består av 7 hundar från 3 klubbar, Strängnäs, Eskilstuna och Enköping. Jag hade äran att representera lägre klass. Det gick okej. Hon gjorde ett snyggt kryp!Synd bara att hon har så taskig avståndsbedömning, så hon kraschade in i hindret..det såg hemskt ut!Men hon blev varken skadad eller rädd, så det var bra...Får se hur det går imorgon. Hörde att vi ledde när halva dagen hade gått idag i alla fall...men det säger kanske inte så mycket :P

När vi hade gjort klart vårt uppletande var jag tvungen att skynda mig hem, lämna av hundarna och slänga mig in i bilen igen för att ta mig till Södertälje och studentfirande av syster och Elin kusin ute vid farmor och farfars sommarstuga...Det var kul att träffa alla igen, tyvärr hann jag bara vara där en timma eller så innan folk började åka..Så går det när man är försenad ;P

Och NU, sitter jag med kommentarerna från våra opponener, ska ändra lite småsaker innan jag skickar den till Elin så ska hon också få ändra på lite..Men jag tror jag ser ljuset i tunneln ;)

Snart är det dags

Studenten!!!
Min syster tar studenten!! =D Jag känner mig så stolt!
Men mycket ska göras nu..bara drygt en timma kvar innan vi ska åka..måste fixa fixa fixa!
Så här ser vår smörgåstårta ut :Smörgåstårta

=D

Konsert

Nu har vi haft konserten! Vi hade lyckats få med oss 8 pers som vi kände! Pappa, Yourika, Ludde, Frida, mamma, Simon, Anna-Karin och Anette =) Det verkade som att vi hade dragit ihop flest folk, så det var bra!Jag blev glad att alla kom :) Synd bara att det inte var så jättemycket folk..Men vi öste på ändå, jag tyckte vi gav den tappra skara som kom en redig konsert!!

Det gick faktiskt riktigt bra! Vårt mål med sista låten (Halleluja) var att få Stina att gråta, och det lyckades vi med!! Så jag anser att konserten blev riktigt bra! ;) Jag fick rysningar i hela kroppen när vi sjöng den, det lät så vackert...alla stämmor och så, ja, det var otroligt fint! (jag får faktiskt säga så fast jag var en av de som sjöng ;P)

Det var sorgligt faktiskt..När vi satt där på restaurangen och åt, och jag berättade för Pia att jag och Cecilia inte skulle komma tillbaka i höst så svarade hon att det var jättetråkigt..Och att göra ett så bra framträdande som vi gjorde.. det gjorde det så ledsamt att veta att det är sista gången som jag står här uppe... Och vi hade SÅ roligt! Vi kommer aldrig att kunna lyssna på ABBA igen utan att tänka i stämmor, haha!

Så har jag pratat med Line från Norge ikväll också..Jag har sån fruktansvärd beslutsångest så det är inte klokt! England eller Norge..Jag vet att de flesta skulle säga: "Är du inte klok?Att du ens tvekar, England åker man till såklart, varför ska du till Norge?" Men grejen är den att jag får ta med mig Gucci om jag åker till Norge..och så frestar de mig med att jag får rida om jag vill och jag får ett eget hus "där du kan spela så hög musik du vill och ta dit hur mycket folk du vill utan att vi bryr oss"... Jaa... vad ska man göra.. Jag behöver hjälp :P

Aja...Examination imorgon, tjoho! Lite laddad är jag ändå..Men mest rädd för hur det kommer gå att opponera..Hoppas det går bra iaf, trots mina mardrömmar om den... ;)
Nehepp..Dags att titta igenom vår C-uppsats en gång till och se om jag kan hitta några småfel eller nåt annat smått och gott... Sen sovdags!

*Nattinatt*

Nu är jag här

Nej men titta. Nu är jag här också..så det kan gå.. Tack Madde :)
Fast varför sitter jag här när det finns så mycket som ska göras..det kan man fråga sig.. :P
Så nu måste det städas till Sillens student, sen ska vi iväg och handla..Ja just det.. sen blir det konsert och restaurang med kören efteråt!

Det måste bli sol till cecilias student!

Hoppas det blir bra väder på fredag!

RSS 2.0