Dagen idag..

Idag blev det minigolf med Frida och Yoghurt! Frågade broren om han ville följa med,men jag tror att han nekade för att han var lite rädd för konkurrensen ;P Fast jag hade nog förlorat ändå :P haha! Jag tror att jag har fått för dåligt med träning helt enkelt! Så måste väl träna lite mer!!!  =) Johanna var ett riktigt proffs! Men det var ändå Frida som satte enda spiken ;) duktigt!
Adam och Erik var med ner till banan,men de var mer supportrar än spelare..ingen av dem vågade sig på ett spel mot oss...  Innan vi kunde spela någon minigolf var vi tvungna att bege oss till Rättviksglass för en liten smakbit! Även fast jag ätit glass där innan var jag inte berädd på den stora mängd glass man faktiskt får.. Frida ville ha 2 kulor sa hon, men när han höll på med första kulan tittade hon på mig med "skräck" i ögonen och sa lite tyst "det räcker nu"... Och ja,dum som jag är så tog även jag två smaker.. Behöver jag tillägga att vi inte orkade äta upp glassen :P (Jo var smart och tog bara en smak).

Vid 16.00 bar det av till Fogdö/Årby skogarna för blåbärsplockning med Jessica! Jag tog med mig Gucci och Lyra, vilket de nog uppskattade då de åt blåbär nästan oavbrutet i de 2,5 timmar som vi var där :P Lite lek hann de också med, men det var lite trångt i skogen tydligen, för de var tvungna att vara precis i våra knän hela tiden, haha! Och Jessica fick många blöta pussar av Lyra =) Vi hade jättetrevligt i skogen, men man fick lite ryggsprång av att plocka en massa bär.. Sen åkte jag hem och tittade på ett bra avsnitt av Bones! Åh ja, han är faktiskt fortfarande snygg ;P

Just det, här är lite bilder som Micheala tog i tisdags på lydnadsträningen:

Fjärrdirigering (ja,hon ska sitta åt det hållet)
Apportering med dirigering



And now, it's time for good night!

Regnrusk, sök och lydnad

Igår var det uppstigning tidigt för en tur till Åker där vi skulle träna sök 5 stycken.. 2 schäfrar, 2 aussies och en kelpie... Vi trodde, dumma som vi är, att det skulle bli bra väder.. eller iaf att det inte skulle regna.. Men ack så vi bedrog oss... Usch vad jag blev blöt och kall.. Man blev verkligen blöt ända in på skinnet! Det var väldigt svårt där också tyckte Gucci.. hon hade väldiga problem att hitta figuranterna...

Men någonting har hänt med lilla Gucci.. Hon är jättestel i bakbenen..Det syns jättetydligt när hon går bredvid Cajo eller Lyra.. Vi har funderat på om det är borelia hon har fått...Men Michaela sa idag att det kanske är så att hon bara är stel för att hon har kört och tävlat mer agility än vad hon är van vid..Och jag får väl erkänna att jag har slarvat med stretchingen efter tävlingar och träningar.. Så nu ska vi massera bakbenen varje dag nu ett tag så får vi se om det blir bättre! För just nu så finns det tyvärr inga resurser till att ta ett boreliatest på henne..Jag får leta efter en sponsor om det visar sig att det inte fungerar med massagen..

Både igår och idag har vi tränat lydnad! Det är jag (och Gucci), mamma (med Lyra), Anna-Carin med Petter och Michaela med Eo. Igår var Gucci riktigt duktig! Vi har varit i en stor svacka tidigare, senast förra veckan var det kaos och katastrof! Men igår var hon riktigt duktig som sagt! Vilket är roligt, det gör att jag vill fortsätta träna lydnad igen! Men det blir ingen tävling för oss den 18/8 tyvärr..Jag vill nog att allting ska sitta innan vi utsätter oss för en lydnadstävling igen..

Idag gick det sådär..Apportering med dirigering hade hon totalt glömt bort..Eller, hon visste åt vilket håll hon skulle springa åt, men sen blev hon jätte osäker på vilken apport det egentligen var hon skulle ta..så hon sprang och tog fel..tokigt! Men men..jag gillar hennes attityd till träningen överlag, den har förbättrats enormt! Men som sagt..sen har hon ju ett stelt bakparti (hoppas det inte är nåt allvarligt!)
         
Agility fick vi också lite tränat idag. Det var roligt! Frida var med och hon ville träna Cajo. Så idag har jag fått vara instruktör! Det var faktiskt riktigt roligt! Jag kanske ska ha nybörjarkurser, jag kände att jag var ruskigt pedagogisk ;P hehe! Och ja, Gucci fick köra lite också, hörn blev det träning på och lite slalom och så, det var kul för hon är riktigt duktig på agility just nu! =)

Kantareller

Att leta kantareller är som att gå på skattjakt! =D



Man blir så lycklig varje gång man hittar en kantarell! Jag och hundarna plockade dessa idag! Eller.. hundarna plockade blåbär medan jag plockade kantareller :P

Nu ska jag och mamma äta kantarellmacka! *MUMS*

North Country

Igår såg jag en riktigt bra film! Den var ruskigt hemsk(tycker jag).. North country heter den och jag hörde först talas om den när jag läste genuskursen för, hmm.. 2 år sen var det nog.. Då skulle vi se en film som en del i kursen, men jag valde "Mitt liv i rosa", som även den var väldigt bra! Men denna film, North country, var det flera som hade sett, och dom sa att den var väldigt bra! Så när den gick igår på TV vad jag tvungen att se den..
Det är Charlize Theron som spelar huvudrollen.. Hon gjorde den bra tycker jag.. Jag blev väldigt berörd av filmen, så jag satt och grät mig igenom den... Den handlar om en ung kvinna (mamma till 2 barn) som måste ta jobb som gruvarbetare... Men kvinnor ska ju inte arbeta, dom ska ju hålla sig i hemmet och städa och tvätta... suck! Jag blev så arg! Satt själv framför TV:n och svor åt idioterna! Män är svin! Sexuella trakasserier på arbetet.. och ledningen brydde sig inte för fem öre! Fi fasen! Jag ville bara gå fram till dom och ge dem en snyting! Det värsta var ju att just denna händelse skett på riktigt! och det händer ju fortfarande.. jag fattar inte hur folk kan vara så tröga! usch!

Last weekend

Ojojoj..här har man hunnit med mycket, och ändå så lite...Denna vecka har vi varit i Värmland och slavat hos både mormor och morfar! Det har blivit mycket skräp slängt, och förmodligen sånt som mormor egentligen ville ha, men som slängdes ändå..Målat dörrar och altaner..ja,det har blivit väldigt mycket gjort helt enkelt! Åkte till Persberg och tittade på morfars gamla skola, bilder på honom när han gick i skolan, och där han bodde när han var liten. Det var häftigt! Tyvärr så hade de rivit huset som han  bodde i när han var liten, men vi såg var det hade stått iaf =)

Så nu har vi kommit hem och nu har jag lite tid över att skriva om helgen! :
  • Tidigt gick jag och Jessie upp i lördags för att hoppa in i Linneas bil, köra in till stan och hämta Nettis och Yoghurt. Sedan bar det av till Stjärnhov occh Hårfagre! Där fick vi ta en varsin häst, smörja in den i "tjära" (för bromsarna) och borsta lite. Sen blev det medhavd lunch, de flesta hade sallad.. Lite mer iordningfixning av hästarna, på med sadlar och träns, sen bar det av! Måste dock tyvärr säga att det tog ganska väldigt lång tid att komma iväg... Med tanke på att vi hade lite pool/grrillparty inplanerat senare på kvällen, så gav det mig lite magsår... Men när vi kom iväg så glömde jag det och njöt bara av att få sitta på hästryggen igen!


    Det var otroligt mysigt att få rida igen! Jag, nettis och jessie fick tom rida efter varandra ett tag, så jag lyckades klicka till mig ett kort på dom när dom står bakom mig i ledet =)
    jessie och nettis


    Sen blev det fika och vi tog det lugnt ett tag(vilket också tärde på mina nerver).. Mycket blåbär fanns det där! Och Jessicas väldigt goda bakverk! =)

    När vi sedan red iväg så var vi på hemväg.. Eftersom hela gruppen ville bada med hästarna så blev det så! Vi blev uppdelade i två olika grupper som vi skulle gå ner i så det inte skulle bli alldeles trångt nere i ån.. Jag bytte häst (från Tabac till Taz) eftersom hon som red Taz inte ville bada. Det var tydligen allmänt känt att han gillade att rulla sig. Och det gjorde han! Haha! Det var jätteroligt! =D Jag ska ringa till den tjejen som bytte häst med mig, Torun, för hon tog massa bilder nere vid ån! Det vore roligt att få dom =) Någonting  som verkligen drog ut på tiden var att vi badade med hästarna... En tjej tappade sin häst så den rymde och en annan blev trampad på tårna av sin... så det var ganska mycket kaos där ett tag! Så det drog nog en timma.. Måste nog erkänna så här i efterhand att det inte var så smart att planera in nåt efter heldagsridturen.. eller iaf bara haft poolpartyt isf..  Men jag hade roligt på ridningen ändå! Det var bara mest där på slutet av turen när folk började ringa och alla hade kommit innan vi hade kommit fram till stallet...

  • Ja, som sagt.. Alla hade kommit till Vansö säkert 2 timmar innan vi kom dit.. Mamma for som en tok mellan grannen (där hon var på grillparty) och hemmet, för att ta emot mina gäster.. Alla hade tom ätit klart nästan innan vi fick någon mat...Och kusin Robin var så rar! Han stod under ett paraply och grillade min, Jessica och hans mat, på en grill som nästan inte ens hade någon glöd :P haha! Men jag fick höra att alla hade haft riktigt trevliigt iaf när de var ensamma hemma... De hade tävlat i kubb, hoppat på studsmattan och ätit mat! Så det var ju inte så illa iaf då =) . Det måste ju ha sett riktigt dumt ut när jag Jessica och Anette klämde in oss i vår lilla dusch, allt för att det ska gå så snabbt som möjligt ;P hehe! Men sen fick vi iaf vår mat, och det blev riktigt trevligt! Alla badade, vilket jag var riktigt imponerad över! =D (förutom Johanna och Adam, som kom lite senare...) Så det var riktigt riktigt roligt!

    Jag hade planerat in att alla som var här skulle sova här.. men det var det visst ingen som fattade.. så det blev bara jag, Jessica, Robin och Johan som som kvar.. massa sovplatser tomma ju :P Men men.. vi tog ett midnattsbad utan dom =) Det var mysigt :)

    På morgonen (söndagen) så hade jag lite problem att få dom att äta riktig frukost.. det var mest baconchips som gällde:P Men jag lyckades.. få dom att äta frukost a la Robin(Vigor).... Det blev frosties, med socker på... Haha! *mums*
Ja.. det var det det.. En hel del gjordes förra helgen.. och jag har haft en helvetisk träningsvärk i benen hela veckan! Men jag antar att jag inte var ensam om det.. eller? ;P Nu kan jag iaf gå normalt igen, hehe! Får se vad som händer denna helg.. Ikväll blir det iaf middag hos Tommy och Michaela med Johanna =) Jessie tyckte jag skulle ha lång aftonklänning.. men vi får se  hur det blir med det ;P hehe....

varma bilar....

Jag är trött! Har varit igång hela dagen(ja, den är inte slut iofs, men ändå). Först var det sökträning imorse kl 9.00, klara var vi runt 11.15. Sen blev det till att åka in till stan och handla lite mat till helgen! Vi tog med oss Gucci till stan så hon inte skulle äta upp Simons kompis som skulle komma hem till oss ;). Så hon fick sitta i bilen medan vi gick in på Ö&B. Vi ställde oss i skuggan av affären, med alla fönster nere och bakluckan öppen.. Så hon hade det ganska mysigt där i bilen, och vi var inte oroliga att nån skulle komma och ta henne.. jag menar,... det var ju Gucci ;P haha.

Men när vi kom ut  från affären så såg vi att det stod en bil på parkeringen, mitt i solen med en stackars mellanpudel i. den stackars hunden skrek! Jag gick dit och stoppade in handen i bilen och det var ruskigt varmt där inne!. Jag fattar inte hur folk kan vara så korkade! Fattar man inte att det bara tar några få minuter innan det blir dödlig värme där inne! Jag skickade in min mor så hon skulle säga till inne i kassan så de kunde ropa ut i högtalarna, men som tur var så kom ägarna precis då... Mor min såg ganska arg ut och hade nog gärna skällt ut dem efter noter om hon fått......


Snart Harry Potter!!!

Lite av varje

Syster. Min sill är i Luxemburg nu.. Pratade med henne igår, hon bodde i värsta huset! Och ungarna hade tydligen varsitt badrum :O Dom ville göra saker hela tiden, så hon lät lite trött.. Hoppas hon överlever! Hinner ju bara träffa henne i 2 dagar eller nåt sånt innan jag åker till England..

Kusin. Robin är i Sverige nu! Det ska vi fira med en träff i Strängnäs! =D det ska bli roligt! Har ju inte träffat honom på jättelänge ju! Han har ju gått och blitt norrman den token :p

Flyg. Nu har jag bokat flyg, både till och från England! Så väntar bara på ett OK från Diana, så hon kan skjutsa mig till Heathrow när jag ska hem sen.. Och det vore ju lite trist om hon skulle säga att det inte går.. well, då får jag väl promenixa till flygplatsen då ;) Eller lifta eller ragga upp nån som vill skjutsa mig dit :P Borde ju vara plättlätt (eller hur) :P

Premiär. Idag är det Harry Potter premiär! Jag måste säga att jag faktiskt har lite ångest över det här... Och jag har ingen annan att skylla än mig själv... Men åh så otroligt dumt! Men men.. har vi väntat så här länge, så vad är väl 2 dagar till... ? Har läst ut boken igen nu, så nu är det dags! Nu är jag redo ;)

Helgen. Till helgen har jag bokat in otroligt fint och vackert väder! För då ska vi till Stjärnhov och Hårfagre! Vi ska rida! Jag har saknat det otroligt mycket så jag ser verkligen fram emot det! 10.30 ska vi vara där, då blir det väl till att titta på vilka hästar vi har att välja på, sen blir det medhavd lunch innan ridturen. Fika ska vi ha med oss också, så det kommer bli riktigt mysigt! 5-6 timmar kommer vi nog vara ute, så lite trötta i baken kommer nog alla vara :P Sen ska vi hem, fixa i ordning oss och så blir det grilla och bada i poolen! Så jag håller verkligen tummarna för fint väder, det blir inte lika kul att tvingas vara inne.. Men bada kan man ju iofs göra i regnet ändå ;)

R.I.P

R.I.P. Mysak...

Vi hade inte varit i stallet på jättelänge och både jag och cecilia hade dåligt samvete för att vi inte hade hälsat på Mysak på länge..Så igår bestämde vi oss för att vi skulle hälsa på honom.. När vi kom in i stallet så stod det en annan häst i hans box, hans namn var borttaget från tavlan i foderkammaren och de hade bytt kod till sadelkammaren... Sen träffade vi på en som vi brukat prata med när vi varit där, "Letar ni efter Mysak?" frågar hon... "Han finns inte längre, han är i himlen"...
Usch.. Vad ledsen jag blev! Jag tyckte verkligen om den hästen! Han var jätterar!
Tycker det var lite taskigt av dom att inte berätta för oss att han var borta..iofs hade vi inte varit där på länge, men ändå... vi hade ju tagit hand om honom sen december... Men han hade ont! Det märktes..det var förmodligen därför han hade sina humörsvängningar också... =/

Harry Potter

NU så! Nu har jag bokat 8 biljetter till Harry Potter and the half blood prince!! Det blir tyvärr inte på premiärdagen, men jag hoppas att vi kan leva med det! Den börjar 20.15 fredag den 17/7. Men måste vara där 19.45, annars får vi inga biljetter... Men det ska bli jättekul! Ska bli spännande att se hur många fel dom har gjort ;P hehe! Eller hur Johanna;P Jag, Johanna och Malin har klagobiljett number ONE! Haha, vi lovar att vara tysta när vi pratar... Men det är ju det som är det bästa ju, att se vad dom har gjort bra och mindre bra...  ;)

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen, ska in till stan..  :)

Nyheter

Yess! Nu har jag fått mig en bärbar sak att ta med mig till England! Sitter med den nu as a mather of fact ;P Snodde internetuppkoppling av vår stooora dator..så sitter väldigt långt ifrån den nu, i fåtöljen ca en meter ifrån, hehe :P
Men det känns jättebra!! Fick den faktiskt, av min kära fader konungen (tackar och bockar allra ödmjukast), så nu behöver jag bara en adapter(?) och hörlurar med mic så jag kan ringa med datorn till kära Sverige! =)

Nu gäller det bara att hitta billiga flyg till Heathrow! Det är inte det lättaste vill jag lova.. Men vem som helst får väldans ggärna hjälpa mig! Tänkte åka 2:a eller 3:e september och komma hem 20:e eller 21:a december,över jul och nyår!! =) Jag blev glad när jag fick reda på att jag kunde göra det!! Då får jag träffa alla, så då är jag inte borta så "jättelänge" ändå...

Nej, nu ska jag ner och hjälpa mor och syster med att plocka bort en massa löv....

Skutskär

Jahapp... Ikväll bär det av till Skutskär och tre dagars tävlande... Jag och Johanna, Gucci, Lyra och Cajo.
Det är landslagsuttagning där lördag och söndag, så det lär ju inte bli så lätt konkurrens...122 hundar i large hopp 3.. Jaa... det är en del hundar det! *hjälp*
Sen uppkom ett problem igår som jag inte tänkt på.. Förra året när jag och Nettis var i Skutskär så fick vi stå med bilden på parkeringen över natten(vi sov i bilen). Nu stod det på PM:et att man inte fick campa på klubben och bilen fick absolut inte stå på parkeringen över natten..Problem för oss...!
Så jag ringde dit nyss och pratade med en ansvarig som inte verkade veta..hon verkade inte heller vilja prata med mig, så hon avslutade samtalet med att säga "okej,är det en vanlig bil så stå där då! Vill du sova i ditt utställningstält? Ja, det kommer ju inte komma någon mitt i natten och köra bort dig." Så det lönar sig visst att vara ett pain in the ass! ;P

Vi får se hur det går helt enkelt!

Pool

Nu ni! Nu blir det party hela dagarna här i Vansö!
Vi har införskaffat i en pool! Typ 3x3 meter är den och relativt hög. Dvs, jag med mina korta ben måste sträcka på mig för att komma över kanten :P Sen fick vi en ny grill idag också, så grill och poolparty snart då någon? ;)
Det är grillning på hög nivå just nu, så blir det kanske lite poolbad ikväll om det är varmt och skönt, och om vi har lyckats fylla den med vatten :)

RSS 2.0